Cadena COPE

Títol

Cadena COPE

Títol

Cadena COPE

Cadena

Titularitat

Privada estatal

Nom del programa

Descripció

Comunitat de la Cadena COPE després de la decisió del govern de la Generalitat de revocar tres concessions de freqüències de Cadena 100 a Barcelona, Tarragona i Manresa. Careta de "Las noticias de las 12", Reaccions a la revocació de les llicències, amb declaracions de Mariano Rajoy i Xavier Trias.

Gènere radiofònic

Informatiu

Data d'emissió

1999-05

Banda

FM

Localitat

Barcelona

Comarca

Barcelonès

Durada Enregistrament

05:18

Idioma

Castellà

Notes

El 5 de maig de 1999, el govern de la Generalitat va donar a conèixer els destinataris de 39 freqüències en FM a Catalunya. El govern català n’havia d’adjudicar 22 i renovar-ne 17. Tres emissores que optaven al concurs, perquè se’ls acabava la llicència de deu anys, no van poder renovar la concessió. La COPE va perdre les freqüències de Cadena 100 a Barcelona, Tarragona i Manresa. Onda Cero, a Tortosa, i GEC, a Girona.

El 15 de setembre de 1999, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va decidir que la cadena COPE podia continuar emetent per les seves freqüències de Cadena 100 a Barcelona, Manresa i Tarragona a l’espera que es resolgués de forma definitiva el recurs contenciós administratiu que la COPE va presentar contra l’adjudicació de llicències que va fer la Generalitat per presumpta vulneració de protecció de drets fonamentals de la persona.

En la concessió de 83 freqüències de ràdio en FM que va fer el Consell de l’Audiovisual de Catalunya l’any 2008 es van anul·lar dues emissores de la Cadena COPE (a Girona i Lleida), sis del grup Prisa (a Lleida, Girona, Tarragona, Terrassa, Calella i Manresa), tres de Punto Radio (a Vall d’Aran, La Cerdanya i Vic) i tres del grup Kiss Media (a Terrassa, Castell d’Aro i Sitges).

Col·laborador/a

Segarra, Luis

Any

Informació de l'emissora

Citació

Cadena COPE. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 23, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/2532

Geolocalització