Catalunya Ràdio

Títol

Catalunya Ràdio

Emissora

Titularitat

Pública nacional

Descripció

Careta del programa, hora, declaracions dels president de la Generalitat Carles Puigdemont. Resum dels incidents viscuts durant el matí del dia del referèndum de l'1 d'octubre a Girona, terres de l'Ebre, Lleida i Barcelona., Compareixences de la vicepresidenta del Govern espanyol Sáenz de Santamaría i del conseller de la Generalitat Jordi Turull.

Gènere radiofònic

Informatiu

Data d'emissió

2017-10-01

Banda

FM

Localitat

Barcelona

Comarca

Barcelonès

Durada Enregistrament

20:52

Idioma

Català

Notes

El referèndum sobre la independència de Catalunya, oficialment Referèndum d'Autodeterminació de Catalunya, fou celebrat l'1 d'octubre de 2017. Fou organitzat pel Govern de Catalunya, format després d'unes eleccions en les quals els partidaris del referèndum van obtenir la majoria en el Parlament de Catalunya. Tanmateix, el Govern d'Espanya s'hi oposà, d'acord amb les lleis i la Constitució del país en aquell moment. La seva convocatòria va ser oficialment suspesa pel Tribunal Constitucional d'Espanya l'endemà de l'aprovació, però el Govern català continuà la seva organització, basant-se en la Llei del referèndum d'autodeterminació de Catalunya, aprovada el 6 de setembre de 2017, el referèndum es convocà enmig d'un xoc de legalitats vigents. Més de dos milions de persones van votar, malgrat les nombroses escenes de violència per part dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, que van provocar diversos ferits i centenars de contusionats. (Font: Viquipèdia)

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Informació de l'emissora

Citació

Catalunya Ràdio. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 19, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/3490

Geolocalització