UAB Ràdio

Títol

UAB Ràdio

Emissora

Titularitat

Tercer sector

Tercer sector

Universitària

Descripció

Hora, presentació del programa informatiu sobre l'escorcoll de la Guàrdia Civil a deu centres i detencions de diverses persones dies abans del referèndum unilateral de la independència del dia 1 d'octubre de 2017. Declaració dels rectors de les universitats catalanes, representants polítics, el president de la Generalitat Carles Puigdemont. Persones que han estat detingudes. Declaracions de la degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació Maria José Recoder, paraules dels diputats Gabriel Rufián i Pablo Iglesias.

Gènere radiofònic

Informatiu

Data d'emissió

2017-09-20

Banda

FM

Localitat

Cerdanyola del Vallès

Comarca

Vallès Occidental

Durada Enregistrament

14:07

Idioma

Català

Notes

L'operació Anubis fou una operació contra el referèndum convocat per l'1 d'octubre de 2017 a Catalunya. L'operació va ser executada el 20 de setembre de 2017 per part de la Guàrdia Civil per ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, del qual era titular el jutge Juan Antonio Ramírez Sunyer. Es van escorcollar diferents seus del govern català i es van efectuar 15 detencions d'alts càrrecs, treballadors públics i responsables d'empreses col·laboradores en la preparació del referèndum. Les forces de la Guàrdia Civil van escorcollar les conselleries d'Economia, Governació, Afers i Relacions Institucionals i Exteriors, i Treball, Afers Socials i Famílies, a més de les dependències vinculades i domicilis particulars.

Poc després de l'arribada d'efectius policials a les seus escorcollades, van començar, de forma espontània, concentracions de manifestants en suport al Govern de la Generalitat.

Fragment aportat per Pol Corredoira.

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Informació de l'emissora

Citació

UAB Ràdio. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 25, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/4179

Geolocalització