Belgische Radio ea Televisie (BRT)

Títol

Belgische Radio ea Televisie (BRT)

Títol

Belgische Radio ea Televisie (BRT)

Titularitat

Internacional pública

Nom del programa

Descripció

Calendari de l'ona curta, sintonies de Ràdio Nova Zelanda i Ràdio 4.

Gènere radiofònic

Divulgació

Data d'emissió

1987-09-27

Banda

OC

Durada Enregistrament

08:57

Idioma

Català/Castellà

Notes

El diumenge 27 de setembre de 1987, la Belgische Radio ea Televisie (BRT) va emetre per primera vegada en català. Començava l’espai bimestral Més DX realitzat per la revista Món DX de l’Associació de Radioescoltes de Barcelona (ADXB) –entitat creada l’any 1979. El programa, de deu minuts, s’enregistrava en un pis del carrer de Balmes, a l’Esquerra de l’Eixample, de Barcelona i s’enviava en casset a la responsable dels programes en castellà de la BRT, Ximena Prieto, per a la seva emissió en ona curta cap a Europa i Amèrica. L’espai en català tractava de l’actualitat de la radiodifusió internacional i estava presentat per Anna Hernàndez Cortès i Cinto Niqui.
L’espai Més DX es va emetre l’últim diumenge de cada mes alternant amb Retalls DX un programa produït per la revista Quaderns Tècnics i presentat per Xavier Cacho. El primer espai de Retalls DX es va emetre l’octubre de 1987. Els dos espais en català de la BRT fets a Barcelona es van emetre durant dos anys i van acabar a mitjans de 1990.

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Informació de l'emissora

Citació

Belgische Radio ea Televisie (BRT) . Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 23, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/652

Geolocalització