Cadena COPE

Títol

Cadena COPE

Cadena

Titularitat

Privada estatal

Nom del programa

Descripció

El periodista Germán Álvarez Blanco valora l'emissió per part de la Cadena SER d'una conversa seva amb el polític Txiqui Benegas interceptada a la banda de telefonia mòbil analògica (l'equip era un Motorola).

Fragment de la conversa telefònica privada entre el polític Txiqui Benegas i l'advocat socialista Fernando Múgica. Miguel Durán, directiu de l'ONCE i de Telecinco en aquell moment, la valora donat que l'esmenten (com el "bastón")

Gènere radiofònic

Info-entreteniment

Data d'emissió

1991-04-26

Banda

FM

Localitat

Barcelona

Comarca

Barcelonès

Durada Enregistrament

11:30
11:52

Idioma

Castellà

Notes

El 25 d'abril del 1991, en plena batalla entre guerristes i felipistes en el Partido Socialista Obrero Español, la cadena SER va emetre dues converses privades del llavors secretari d'Organització del PSOE, Txiki Benegas, amb el periodista Germán Álvarez Blanco i amb el dirigent socialista Fernando Múgica. Era possible enregistrar-les amb un "scanner", donat que eren telèfons mòbils analògics sense encriptació. Benegas parlava amb un terminal de telèfon mòbil Motorola, des del seu vehicle.

Miguel Durán el 5 de juny de 1986 va començar a dirigir l'Organización Nacional de Ciegos de España (ONCE) . Quan el 1990 es van concedir llicències de televisió privada i l'ONCE es va convertir en accionista de Telecinco i fou nomenat president de la cadena. Va compatibilitzar les dos ocupacions fins al febrer de 1993, amb la de president d'Onda Cero, la cadena de ràdio participada en aquelles dates per l'ONCE. (Font: Viquipèdia)

Fragment sonor cedit pel periodista Iu Forn i digitalitzat per Albert Murillo (Espacio Sonante).

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Informació de l'emissora

Citació

Cadena COPE. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 21, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/8432

Geolocalització