Ràdio Barcelona

Títol

Ràdio Barcelona

Emissora

Titularitat

Privada local

Descripció

Recreació de la identificació de l'emissora, transmetent en període de proves des de l'Hotel Colón de la Plaça de Catalunya de Barcelona

Presentador

Data d'emissió

1924-10-10

Banda

OM

Localitat

Barcelona

Comarca

Barcelonès

Durada Enregistrament

00:08

Idioma

Castellà

Notes

Recreació feta l'any 1964 per Josep Maria Guillén-García Gómez en un programa de Ràdio Barcelona. A l'entrevista afirma que ell va ser la primera persona que va parlar per Ràdio Barcelona, A l'any 1924, ell va ser el primer director tècnic de l'emissora.

La catedràtica de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona Rosa Franquet, al documental "La ràdio silenciada" (2024), considera que l'afirmació de Josep Maria Guillén-García Gómez correspondria al període de proves per ajustar els equips transmissors, que va començar el 10 d'octubre de 1924.

Josep Maria Guillén-García Gómez, enginyer, va ser un dels pioners de les proves de radiodifusió a Catalunya. El 1923 va contactar amb Eduard Rifà i Royston Saint Noble per muntar una emissora a Barcelona.

Va ser el primer director tècnic de Ràdio Barcelona i president de la primera junta de l’Associació Nacional de Radiodifusió, creada el 1924 com a representant de “Radiosola”. L’ANR el designarà com a delegat a les conferències internacionals que han de regular la radiodifusió.

També va ser el director de la revista “RadioSolà”, precursora de la revista “Ràdio Barcelona”. Va ser substituït com a director de Ràdio Barcelona el 1926 per Joaquín Sánchez Cordovés. (Font: Ràdio Associació de Catalunya)

Fragment extret de "SER 100" del web de la Cadena SER.

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Informació de l'emissora

Citació

Ràdio Barcelona. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 25, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/8473

Geolocalització