Emissora posada en marxa pel tècnic de so Francesc Casbas a casa seva, al passatge Milans de L'Hospitalet de Llobregat l'1 d'agost de 1979. Ell mateix va muntar l'emissor. També hi van participar Damià García Priu i Narcís Enríquez.
El mes de setembre, Francesc Casbas va anar a l'Ajuntament de l'Hospitalet per informar que havia muntat una emissora a casa seva i va contactar amb el periodista municipal Juan Carlos Valero qui va començar a col•laborar amb Francesc Casbas. Des de finals de setembre de 1979 -cap al dia 25- Ràdio Estel va passar a ser Ràdio L'Hospitalet FM. Després d'un període de proves, el mes de novembre de 1979, a l'Ateneu de Cultura es va presentar Ràdio L'Hospitalet FM. Casbas va anar fins a Milà i va portar desmuntat un emissor d'FM de més potència. Les hores d'emissió es van ampliar i, al projecte, s'hi van incorporar Mercedes Luz i Francesc Perearnau.
La nit del 5 de gener de 1980, Ràdio L'Hospitalet FM va recollir i repartir joguines a uns 300 nens del barri de La Florida de famílies sense recursos econòmics. El programa especial de la Nit de Reis es va fer cara al públic en el local de la bugaderia de Julián Crespo i va seguir en una habitació de casa seva, al carrer Jardín del barri de La Florida. El 16 de febrer de 1980, juntament amb Ràdio Can Serra, dues emissores reconegudes en aquell moment per l'Ajuntament com a mitjans d'informació local, van ser precintades per la Policia Nacional. El ministeri de Transports i Comunicacions va obrir un expedient sancionador per emetre sense llicència. Va ser aleshores quan el ple de l'Ajuntament de L'Hospitalet, presidit per l'alcalde Juan Ignacio Pujana, va declarar l'emissora de Ràdio L'Hospitalet FM com a entitat d'interès públic i va posar a la seva disposició els serveis jurídics municipals per defensar la causa que hi havia oberta en contra seva.
L'Ajuntament, a més, va cedir uns espais del Palauet de Can Buxeres per instal•lar els estudis. El mateix alcalde va tornar a inaugurar les emissions el 24 de març de 1980 amb un discurs on criticava la postura del Ministeri de Cultura per atemptar contra la necessitat i el dret a la comunicació d'una comunitat. Pocs dies després, l'11 d'abril, es va produir un robatori de tots els seus equips i l'emissora va deixar de funcionar.
Posteriorment, Francesc Casbas va participar en la creació de la ràdio municipal de la ciutat on hi va treballar com a tècnic.
Anterior a l'emissora municipal de la ciutat, inaugurada el 1982.