A Arenys de Mar, durant els dies de les Festes de Sant Zenon de 1979, celebrades des del 7 fins a l'11 de juliol, Antoni Barrachina -radioaficionat i tècnic- i Manel Sorribas -tècnic de so de Ràdio Nacional d'Espanya i radioaficionat- van posar en marxa Ràdio Festa. L'emissió es feia des d'un local cedit per Convergència Democràtica de Catalunya, on es feia una exposició de pintures. Darrere d'uns llençols negres hi havia un petit emissor d'uns 4 watts i l'antena. Es programaven sardanes i música. Els membres de la comissió de festes hi anunciaven els actes del dia i quan el polític Jordi Pujol va visitar el local se li va fer una entrevista. En la posada en marxa d'aquella experiència també van col•laborar-hi alguns membres de l'Agrupació de Radioaficionats de Calella (Calella de Mar) que havien posat en marxa, a la primavera, unes emissions experimentals setmanals en FM sota el nom de Ràdio Calella, emissora de l'URC.
Coincidint amb aquella Festa Major es va fer a Arenys una conferència sobre la clausura d'Ona Lliure a Barcelona. Antoni Barrachina considerava que per tirar endavant una emissora, més que fer-ho dins del moviment d'emissores lliures, seria millor comptar amb el suport de l'ajuntament. Va anar a parlar amb l'alcalde, Joan Enric Garcia, que feia poques setmanes que havia estat escollit, i aquest li va demanar que li fes un informe tècnic. Barrachina va preparar un document per crear una ràdio amb un emissor d'un watt de potència. L'ajuntament va preparar una sol•licitud oficial que va enviar al ministeri. Des dels organismes oficials de Madrid van respondre que no hi havia legislació per aquestes emissores.
L'emissora municipal de Ràdio d'Arenys de Mar, la degana d'aquest col•lectiu de ràdio pública local, va iniciar les seves emissions regulars en FM, sota l'empara de l'Ajuntament, el 8 de setembre de 1979. Un dels seus impulsors va ser el periodista arenyenc Antoni Esteve, que, en aquell moment, era regidor d'Informació i Estadística de l'Ajuntament i que havia escoltat i vist Ràdio Festa durant les Festes de Sant Zenon. Ell va ser qui va presentar l'informatiu de la Diada de l'11 de setembre. Entre l'equip promotor del projecte també hi havia Antoni Barrachina i Manel Sorribas.
El primer transmissor d'uns 2 watts es basava en una placa de 6 per 10 centímetres i el va construir Antoni Barrachina. L'antena era d'una banda de radioaficionats. Els primers dies d'emissió, el transmissor casolà i el primer estudi de Ràdio Arenys estaven en un àtic de la Torre d'Arenys, propietat d'una regidora de l'Ajuntament. Després de la Diada de 1979, Ràdio Arenys va continuar funcionant els caps de setmana i va passar a emetre des d'un pis elevat de la riera propietat de Quico Bertran. Les botigues d'Arenys, a finals de 1979 i durant el 1980, van vendre molts receptors d'FM, perquè en aquell moment moltes cases encara no en tenien.
Antoni Barrachina va facilitar l'esquema del seu transmissor a una trentena d'emissores.
A finals de març de 1980, Ràdio Arenys continuava emetent només els caps de setmana. Sis mesos després de la seva creació, l'Ajuntament va instal•lar uns estudis a la Plaça del Mercat. Un dels primers tècnics va ser Francesc Bailón que treballava com a DJ. La periodista arenyenca Assumpció Maresme va començar a fer un espai de sardanes. De mica en mica es va ampliar la programació fins a consolidar una graella d'emissions diàries.
L'any 2003, els estudis de Ràdio Arenys es van traslladar a les dependències del Centre Cultural Calisay.