El 1928, a Sabadell, es va constituir Radio Club Sabadell que seria l'embrió de la futura emissora local que es va inaugurar el 5 d'agost del 1933, durant la Festa Major. L'emissora s'establí en un pis del Cafè de Cal Jan situat a la Rambla. Dos anys després es van inaugurar uns nous estudis.
El 22 de febrer de 1934, es va crear la Federació d'Emissores de Ràdio de Catalunya (Ràdio Barcelona EAJ-1, Ràdio Reus EAJ-11, Ràdio Associació de Catalunya EAJ-15, Ràdio Sabadell EAJ-20, Ràdio Terrassa EAJ-25, Ràdio Tarragona EAJ-33, Ràdio Vilanova EAJ-35, Ràdio Girona EAJ-38, Ràdio Badalona EAJ-39, Ràdio Lleida EAJ-42 i Ràdio Manresa EAJ-51). Mitjançant aquesta Federació, les estacions radiofòniques associades podien intercanviar-se material tècnic o informacions per als seus espais de notícies o retransmetre concerts oferts des de Ràdio Barcelona, a banda de gestionar de forma unitària aspectes administratius del seu funcionament.
Després de la Guerra Civil Espanyola, la Ràdio va quedar un any sota el control de Radio Nacional d'Espanya fins que el propietari de la llicència, José Corbella, va decidir llogar-la a Juan Vidal Prat, propietari de Ràdio Badalona fins que el 1941 va transferir-la a l'empresa Emisiones Radiófonicas (ERESA). El 1950, Vidal Prat va intentar fer-se amb l'emissora original, al•legant que el contracte d'ERESA era invàlid.
Finalment, un grup d'empresaris sabadellencs van constituir l'empresa Compañía de Emisiones y Publicidad i van comprar les accions necessàries per se els propietaris de Ràdio Sabadell.
Posteriorment, l'emissora canviarà de propietaris, entre els quals s'inclou Caixa Sabadell.
La desvinculació d'Editorial Catalana, titular de l'emissora barcelonina Catalunya 80, del grup radiofònic Radio 80 va fer que la seva emissora a Barcelona passés a ser, des de l'octubre de 1984, Ràdio Nova. Editorial Catalana va entrar en negociació amb la cadena COPE que va passar a tenir el 40% del seu capital social i el 60% restant el tenia Ràdio Sabadell. La COPE podia emetre una part de la seva programació per Ràdio Sabadell i Ràdio Nova i la resta de les emissores de Ràdio Comarques Catalanes.
El mes de setembre de 1985, Ràdio Sabadell va iniciar una nova programació com Ràdio Sabadell Ràdio Comarques Catalanes, que va durar pocs anys. Aquell any, des de finals de gener, la Corporació Catalana de Ràdio i TV va començar negociacions amb Ràdio Sabadell per poder-la comprar i disposar d'una emissora d'OM per a Catalunya Ràdio. El Cap d'Any de 1985, Ràdio Sabadell va connectar amb la programació de Catalunya Ràdio i semblava que, des del gener de 1986, podria començar una nova programació. Finalment, no es va arribar a l'acord de compra.
De juliol de 1986 a març de 1995, Ràdio Sabadell va oferir una programació estrictament local. Alguns estudis d'audiència van situar en uns 82.000 el nombre d'oïdors, al juny de 1992.
El juny de 1987, la COPE va comprar a Caixa de Sabadell el 70% de les accions de l'emissora (CEPSA) i passa a controlar-la. El 1994 la COPE va vendre's Ràdio Sabadell a Premsa d'Osona (PROSA), empresa editora del diari El 9 Nou, que al cap d'un mes va vendre's l'emissora al Consorci de Comunicació Local (CCL) de la Diputació de Barcelona per 180 milions de pessetes. El març de 1995 va passar a ser COM Ràdio. Uns anys més tard es convertí en LatinCOM, després va passar a dir-se per poc temps Com Ràdio 2 i, des del setembre de 2012, va anomenar-se La Xarxa.
Finalment, el juliol de 2014, el CCL va apagar els 882 KHz de l'ona mitjana i durant l'any 2015 es va desmantellar el centre emissor d'Els Gallecs situat al terme municipal de Mollet del Vallès.
El nom de Ràdio Sabadell va reaparèixer, com a emissora municipal de la ciutat, emetent per FM l'any 2001.