A Vic, als anys 1957, 1958 i 1959 va estar funcionant en ona mitjana la ràdio parroquial Radio Vich. A la dècada de 1960 va passar a ser una emissora privada en ona mitjana que, d’acord amb la legislació existent en el moment, va ser inclosa en la Red de Emisoras del Movimiento (REM) com EFE-55 La Voz de Ausona, Vich.
A l’any 1965 va haver de tancar les emissions en ona mitjana i es va veure obligada a passar a emetre en FM. Radio Vich EAM-26, a finals de la dècada de 1960, era l’única emissora d’FM que hi havia a Osona. A les comarques veïnes del Ripollès, Cerdanya, Berguedà, Selva i Vallès Oriental no n’hi havia cap. Només hi havia Ràdio Olot EAM-28, a la Garrotxa. Des d’Osona pràcticament només es podia sintonitzar Radio Vic, ja que les emissores de Barcelona no arribaven.
Radio Vich l’any 1975 va incorporar un transmissor d’1 kW de potència. La freqüència era 91.2 MHz. Va fer el següent anunci, llegit pel locutor Alex Brugera: “Miles de hogares nos reciben cada día. Nuestra voz y nuestro sonido cubren la Plana. Cruzan el Cabrerés hasta la Garrotxa. Se extienden por el Ripollés. Salvan de un salto la Selva y se abren en abanico desde el Lluçanés hasta las playas de la Costa Brava. Radio Vich, un gran recurso publicitario a su alcance.”
L’any 1976 Radio Vich va incorporar el so estereofònic i va canviar a la freqüència de 90.3 MHz.
Quan l’any 1978 totes les emissores de la REM van passar a formar part de Radio Cadena Española Ràdio Vic, com Ràdio Olot, se’n van mantenir al marge i va seguir com una ràdio privada independent
La Cadena 13 va començar a funcionar l’any 1984 com una federació d'emissores en la qual cada una de les estacions emetia la seva pròpia programació i connectava amb Ràdio Avui Cadena 13 només unes hores al dia o amb motiu d'alguns programes especials. Ràdio Vic s’hi va integrar. A l’estiu de 1984 Cadena 13 estava integrada per: Ràdio Avui (Barcelona), Ràdio Terra Ferma (Lleida), Ràdio Catalunya (Manresa), Anoia Ràdio (Igualada), Antena Blava (Blanes), Ràdio Costa Brava (Palamós), Ràdio Pirineus (Puigcerdà), Ràdio El Masnou-Maresme (el Masnou), Ràdio Cervera (Cervera), Ràdio Vic (Vic), RKOR (Granollers) i Ràdio Mar (Tarragona).
Ràdio Vic va formar part de Cadena 13 fins la seva desaparició el mes de setembre de 1990.
Després Ràdio Vic va formar part de la cadena RKOR, com Ràdio Vic RKOR, cadena que era propietat del Grupo Planeta. Aleshores va passar a oferir una programació musical. Més endavant Ràdio Vic RKOR va passar a estar gestionada per Luis de Olmo, a partir de l’1 de gener de 2001. La causa va ser un intercanvi entre els dos grups, que va atorgar a Planeta el control d’una emissora a Lleida, mentre que Onda Rambla podia emetre per Ràdio Vic. Des de l’11 de gener de 2001, Ràdio Vic RKOR va passar a formar part d’Onda Rambla. Ràdio Vic va canviar la seva fórmula musical per la programació d’Onda Rambla, va passar a ser Onda Rambla Vic i emetia cada matí, des de les sis fins a la una del migdia, el programa en castellà “Protagonistas” de Luis del Olmo. Immediatament es va produir una reacció en contra i es va crear la plataforma “Ràdio Vic en Català”, impulsada per la Coordinadora d’Associacións per la Llengua. Dies després un parell de persones van ser detingudes per trencar els vidres de l’emissora.
El 22 de gener de 2001 aquella plataforma es va adreçar per carta als anunciants de l’emissora, perquè retiressin la publicitat d’Onda Rambla Catalunya-Onda Cero. El 15 de febrer, en una entrevista a TV d’Osona, Luis del Olmo expressava que la pressió feta per la plataforma li havia fet perdre el 80% de la publicitat.
El mes de març de 2001 el Consell de l'Audiovisual de Catalunya va obrir un expedient a l’emissora, degut a que aquesta estava gestionada indirectament. El Consell de l'Audiovisual proposava dues opcions a les dues parts per donar el seu vist-i-plau: el traspàs d'una part majoritària de les accions o bé el retorn de la gestió a mans de Planeta. El mes de maig de 2001 Luis de l'Olmo passava a ser el soci majoritari dins dels propietaris.
El 14 d’agost de 2001, la plataforma “Ràdio Vic en català” va presentar una denuncia davant del CAC contra Osonenca de Ràdio i TV, l’empresa propietària de Ràdio Vic, i Onda Rambla a les que acusava d’incompliment dels acords previstos en el seu contracte d’associació que el CAC havia acceptat. Específicament es denunciava l’incompliment de les franges horàries dedicades a la programació local.
El mes de desembre de 2001, Onda Rambla va reestructurar la seva programació a Vic, Girona i Igualada. En el cas de Vic, “Protagonistas” va ser substituït pel programa “Vic Directe”. El 26 de gener de 2002 la plataforma “Ràdio Vic en català” va organitzar una festa en el Recinte del Sucre per celebrar que Onda Rambla Vic tornava a emetre tota la programació en català.
El mes de novembre de 2002, Ona Catalana i el Grupo Planeta van arribar a un acord pel qual Ràdio Vic s’incorporava en aquella cadena en qualitat d’emissora associada. La programació, com a l’etapa Ràdio Vic RKOR va passar a ser bàsicament musical i amb connexions amb Ona Música. Ràdio Vic va abandonar els seus estudis del carrer Sant Antoni 4 i es va traslladar als d’Ona Osona, ubicats a la Rambla dels Montcada.
Onda Rambla va aconseguir una freqüència pròpia a Osona, diferent de la de Ràdio Vic. L'any 2004 Luis de Olmo va participar en la fundació de la nova cadena estatal del grup Vocento: Punto Ràdio. En aquell moment la majoria d’emissores d’Onda Rambla van passar a ser emissores de Punto Radio. Aquella freqüència, a l’any 2010 va passar a ser El 9 FM.
El Grupo Planeta, el desembre de 2005, va vendre Osonenca de Ràdio i Televisió, l’empresa propietària de Ràdio Vic, a al grup Osona Comarca de Mitjans de Comunicació, propietari de diversos mitjans de comunicació d'Osona i el Ripollès. El nou propietari va recuperar la marca Ràdio Vic. El mes de maig de 2006 Ràdio Vic va començar a distribuir el seu senyal per Internet.
El 21 de novembre de 2012 el Consell de l’Audiovisual de Catalunya va acceptar l’arrendament de la llicència per a la prestació del servei de comunicació audiovisual radiofònica de la localitat de Vic, per part de la societat Osonenca de Ràdio i Televisió a favor de Totssomun.
Font: informació pròpia i l’extreta de la pàgina web del radioaficionat EA3FHP i l’aportada per Luis Segarra, de “Guía de la radio”