Aquesta emissora va començar a emetre l'11 de desembre de 1963. Els estudis estaven, inicialment, al número 6 del carrer de Sant Pere Apòstol. El naixement d'aquesta ràdio és gràcies a dos eclesiàstics de Riudoms, els germans Mossèn Enric i Mossèn Josep Maria Domènech. Passats uns quants anys, Ràdio Popular va connectar amb la programació de la cadena COPE.
La Cadena de Ondas Populares Españolas té el seu origen en la Red de Emisoras Diocesanas de la Iglesia que es va crear l'11 de novembre de 1959, després de signar-se un acord entre el govern del general Franco i l'Església catòlica espanyola. Els responsables de Secretariats diocesans de cinema, ràdio i televisió dels bisbats espanyols havien decidit en la seva primera reunió que el nom de la xarxa d'emissores seria Red de Emisoras al Servicio de Dios (RES-DEI). El nom de les emissores seria el de Radio Popular més el nom de la localitat.
Es volia que en aquella xarxa s'agrupessin els centenars de petites emissores parroquials de l'Estat espanyol que emetien en ona mitjana. El desembre de 1964, a causa del Plan Transitorio de Ondas Medias para la Radiodifusión, que obligava a una reorganització de l'espectre de l'ona mitjana per adequar-se a les freqüències assignades a l'espai europeu, una part d'aquelles emissores van haver de tancar. A Catalunya, van quedar en funcionament Ràdio Popular de Reus, Ràdio Popular de Lleida i Ràdio Popular de Figueres.
L'any 1971, la Red de Emisoras al Servicio de Dios va passar a dir-se Radio Popular S.A (RAPOSA), que l'any 1979 va passar a ser Cadena de Ondas Populares Españolas (COPE).
A finals de juliol del 2015, la COPE de Figueres que emetia pels 1269 kHz, la COPE Reus que emetia pels 1143 kHz i l'antiga COPE de Vilanova que emetia pels 1485 kHz -llogada a Vocento- van tancar les seves emissions per l'ona mitjana.