L'any 1991, el Govern de la Generalitat va atorgar 28 freqüències d’FM que van permetre el naixement d'Onda Rambla, Radio Tele Taxi, Ràdio Estel i la radiofórmula musical Flaix FM. Flaix va ser un projecte de Carles Cuní i Miquel Calçada. El 24 de maig de 1992, a les 4 de la matinada, es van posar en marxa les primeres freqüències i, després, el 26 de maig, a les 9 del vespre, la resta. Durant uns dies, Flash FM va emetre en període de proves des de Sant Feliu de Llobregat, Sabadell-Terrassa, Manresa (Flash Ciutat), Lleida, Tarragona i Vall d'Aran (Flash Aran). El dia 1 de juny es va estrenar el que va ser la primera radiofórmula musical per a joves en llengua catalana de la història de la nostra radiodifusió. Des del mes de setembre de 1992 al vespre, Flash FM va començar a oferir programes després de les hores de radiofórmula.
Inicialment, els seus estudis estaven a l'antiga fàbrica de llanes Ardilla al carrer Colom de Terrassa i un parell d'anys després van passar al passeig de Gràcia de Barcelona, on han tingut dues seus. Va ser la primera emissora catalana que va fer servir enllaços digitals des dels estudis amb el centre emissor i de gestionar tot l'àudio digitalment. L'únic element analògic de l'estudi era la taula de mescla.
El dia 28 de setembre de 1994 es va posar en marxa, en proves, la segona emissora de la cadena, Flashback FM, dedicada inicialment a la música dels anys setanta i vuitanta. Va començar a oferir la seva programació des de l'octubre de 1994. Aquesta emissora, l'any 1996, va deixar d'oferir el format "oldies" per programar música actual.
El 1999 es va adoptar l'escriptura actual "Flaix" de les emissores: Ràdio Flaix i Ràdio Flaixbac.
El dia 1 de desembre de l'any 2000 es va posar en marxa Ràdio Flaix Mallorca, a través d'una freqüència del Grup Serra.
L'any 2001, el Grupo Zeta i Flaix van arribar a un acord per implantar a l'Estat una nova fórmula musical de ràdio. La cadena Zeta Radio Onda Corazón que va passar a fer la programació de Flaix FM en castellà. El Grup Flaix es va integrar al hòlding a través d'una participació en les accions del Grupo Zeta Radio, que va passar a denominar-se Zeta Flaix FM. El projecte no va tenir èxit i Flaix va seguir només amb les seves dues emissores en català.