El mes de novembre de l’any 1980 van aparèixer a la premsa les primeres notícies de la intenció de l'Ajuntament de Barcelona de crear diverses emissores municipals als districtes de la ciutat. “Mundo Diario”, el 9 de setembre de 1980 va publicar que el projecte inicial consistia en posar en marxa les emissores a Nou Barris i Sant Andreu i que emetrien entre tres i quatre hores diàries. “El Periódico”, el 15 de novembre de 1980, publicava que la primera estaria situada a Sants, la segona a Nou Barris i que cada districte en comptaria amb una. Aquella proposta no va prosperar.
Poc després de posar-se en marxa COM Ràdio, l’1 de març de 1995, per augmentar la seva presència a l'àrea metropolitana de Barcelona, en FM, l'Ajuntament de Barcelona va decidir demanar una llicència per crear una emissora municipal. El 6 octubre del 1995, el Ple Municipal de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la seva creació. El mes de gener de l’any 1996 es va posar en marxa Barcelona Ràdio, inicialment als 91.0 MHz. El 10 de febrer de 1996 va connectar per primera vegada amb la programació de COM Ràdio, per emetre el partit de futbol masculí entre el F.C. Barcelona i el Real Madrid. La seva funció principal era la de ser un repetidor de COM Ràdio, tot i que, el 13 de febrer de 1996, va estrenar dos informatius propis, fent una desconnexió de la programació de COM Ràdio: de 07:45 a 08 de matí i de 20:05 a 20:30 hores.
El mes de juny de l’any 1996, degut a la semblança de la marca Barcelona Ràdio amb la de Ràdio Barcelona (EAJ-1), l'Ajuntament de Barcelona va haver de canviar el seu nom pel de Freqüència Barcelona.
Un dels primers i pocs programes que va sorgir a COM Ràdio-Freqüència Barcelona va ser “L’Amparo va al mercat”, el 17 de febrer de 1997.Quan desapareix COM Ràdio, l’agost de 2012, Freqüència Barcelona va passar a oferir tota la programació de La Xarxa.
Coincidint amb l'inici de l’any 2014, Freqüència Barcelona, va deixar d’estar en mans de La Xarxa de Comunicació Local i va passar a ser gestionada, per primera vegada, per l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'empresa Informació i Comunicació de Barcelona, també responsable de l'explotació de Barcelona TV. Va seguir repetint la programació de La Xarxa fins el juliol de 2014, quan aquesta va tancar definitivament l’emissió en Ona Mitjana.
El 25 de setembre del 2014, l’emissora municipal de Barcelona va passar a identificar-se com Barcelona FM i va començar una nova programació. Adopta els dies feiners un model “tot notícies”, amb blocs de 30 minuts i els caps de setmana ofereix una fórmula musical amb butlletins informatius cada hora. Els seus estudis estaven a la seu de Barcelona TV, al Poble Nou de Barcelona.
El 31 de gener de 2017, Barcelona TV va passar a ser Betevé, va adoptar una nova imatge corporativa i va unificar tots els mitjans de comunicació audiovisuals municipals sota el mateix nom. Barcelona FM va passar a identificar-se com la ràdio de Betevé.
(Informació pròpia i l’aportada per Luis Segarra de “Guía de la radio)