Del 12 al 23 de novembre de 1952, mossèn Josep Girona va posar en marxa una emissora parroquial a la rectoria de la Garriga, aprofitant les emissions itinerants en ona mitjana que promovia l’Acció Catòlica.
El gener del 1953 neix Radio la Garriga, emissora local de Falange en ona mitjana, dirigida per Jaume Viñallonga. Emet des de Can Sala els vespres feiners i les tardes dels festius. A l’estiu de 1954 encara funcionava.
El 13 de març del 1960 es va inaugurar, als baixos de la Casa d’Acció Catòlica, l'Emissora Parroquial de la Garriga. Novament, el seu impulsor va ser mossèn Josep Girona.
Pel que fa a l’FM, a la Garriga un col•lectiu de persones posen en marxa Ràdio Silenci, el 23 d’abril de 1983. La ràdio funciona fins al mes de desembre d’aquell any. Els seus estudis estaven a Can Sala, a la plaça del Silenci, de la qual pren el nom.
El 23 de gener del 1984, la Comissió Municipal Permanent de l'Ajuntament de la Garriga va acordar reconèixer l'emissora de Ràdio Silenci com a emissora municipal. El 29 d’abril de 1984 va començar la seva segona etapa que va acabar l’any 1986, quan l’Ajuntament de la Garriga va decidir tancar-la després d'una campanya de la ràdio contra la ubicació a la Garriga d'un abocador d'escombraries.
El 31 de maig del 2000, Susanna Ginesta convoca una reunió amb una vintena de persones per tornar a posar en marxa Ràdio Silenci com a emissora municipal. Del 26 al 30 de juliol del 2000, coincidint amb la Festa Major, es va emetre una programació provisional des del pati de Can Sala. El 25 d’octubre de 2000 es va constituir formalment l'associació Amics de Ràdio Silenci que el 21 de desembre es va integrar a la comissió de treball de Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Cultura.
Del 23 al 30 de juliol, i el 3 d'agost de 2001, es va emetre una segona programació provisional per la Festa Major, des de la planta baixa del Centre Cultural Can Pibernat. De l'1 al 4 d'agost de 2002, es va fer la tercera emissió provisional per la Festa Major, també des de Can Pibernat.
El 2 de març de l'any 2004, el ple municipal de la Garriga va aprovar sol•licitar a la Generalitat una freqüència de ràdio municipal per poder reprendre el projecte de Ràdio Silenci. El 18 de juliol de 2004, el regidor de Comunicació i el president d'Amics de Ràdio Silenci van signar un conveni que estableix la cessió de les instal•lacions a l'associació. Aquestes finalment es van ubicar al tercer pis de les Galeries Banys.
El 30 de novembre de 2004 es va concedir la freqüència provisional d’emissora a l’Ajuntament de la Garriga i el 21 de gener de 2005 van començar les emissions en proves de Ràdio Silenci. Immediatament, es van produir interferències amb Grama Ràdio de Santa Coloma de Gramenet. L’Ajuntament demana a la Generalitat que li canviï la freqüència i Ràdio Silenci manté la programació per Internet.
El 7 de juny de 2005 es va aprovar els estatuts de l'Organisme Autònom de Mitjans de Comunicació (OAMC), del qual forma part Ràdio Silenci. Del 28 al 31 de juliol de 2005, es va fer la quarta emissió provisional en FM de Ràdio Silenci per la Festa Major.
El mes de maig del 2007 es reprenen les emissions de Ràdio Silenci sota la gestió de l’OAMC. El 7 de setembre Ràdio Silenci es va incorporar a la Federació de Ràdios Locals de Catalunya.
El setembre del 2008, Ràdio Silenci va començar la primera temporada completa de la seva història, amb una programació continuada. Però les interferències de Grama Ràdio continuaven. El 3 de desembre de 2009, Amics de Ràdio Silenci va demanar formalment a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet que regularitzés les emissions de la seva emissora municipal, perquè no interferís.
El 21 de novembre de 2011, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va tancar la seva emissora municipal. El Ministeri d'Indústria havia obligat a l’Ajuntament a pagar una sanció de 120.000 euros per haver ocasionat interferències a Ràdio Silenci, des de l’any 2005. Des d’aleshores Ràdio Silenci manté una programació regular en FM i per Internet.