A principis d’agost de l’any 1951, Joan Carrera i Francesc d'Assís Pujol, veien la proliferació d'emissores de ràdio en pobles veïns de la comarca d’Osona, van posar en marxa una emissora a Manlleu. Des del carrer Fedanci número 1, en Joan Carrera va aconseguir emetre un diumenge al matí amb quinze watts de potència. L'experiència va ser un èxit i amb l'ajuda i el suport de l'Ajuntament franquista, l'emissora Radio Manlleu va tirar endavant instal·lant-se en el número 7 del carrer Enric Delaris. Aquesta emissora va funcionar des del 21 d'agost de 1951, en ona curta.
Amb el motiu del primer aniversari de Radio Manlleu, el 21 d'agost de 1952, es va celebrar el primer Festival de Radio Manlleu que es va anar repetint any rere any fins al 1955. Tots es van realitzar al Teatre-Cinema Edison.
Un altre grup de persones, al veure l'èxit de l'emissora, van promoure una altra amb el nom de Radio Santa Maria de Manlleu. Aquesta va ser anomenada més tard Radio Emisora Manlleuense i, més tard, Ràdio Ter, Emissora Manlleuense. Aquesta emissora transmetia en ona mitjana, que era més fàcil de rebre, fet que va obligar a Radio Manlleu a passar de l'ona curta a l’ona mitjana, en una longitud d'ona de 300 metres. Manlleu, per tamt, a l’any 1953, tenia dues emissores en ona mitjana. Ràdio Manlleu emetia diàriament de dos quarts d'una del migdia fins a les dues i de les vuit del vespre fins a les deu de la nit.
L’any 1953 es va constituir un club de “Radioyentes”, que comptava amb més de 600 socis que ajudaven en el manteniment econòmic de la ràdio.
L'emissora Radio Manlleu, va interrompre les seves emissions l'any 1956 quan un delegat del Govern Civil segellà l'emissora com també les altres de la comarca d’Osona.
L’emissora municipal de Manlleu va començar a funcionar en proves, a la banda d’FM, el dia 8 de maig de 1983, coincidint a la diada de les eleccions municipals. Aquella primera emissió es va fer des de l’edifici Can Puget on estava l’estudi al seu primer pis. Va ser creada per una Societat Limitada formada per l’Ajuntament i una empresa privada.
L'any 2004, Ràdio Manlleu va estrenar nous estudis a la tercera planta de Can Puget.
El 2011 es va dissoldre la Societat Limitada i es va crear la societat pública Manlleu Mitjans de Comunicació. El novembre del 2011, l'equip de govern de l’ajuntament de Manlleu decideix tancar l'empresa Manlleu Mitjans de comunicació. La ràdio es va mantenir gràcies als col·laboradors que feien els espais radiofònics voluntàriament.
D'aquesta emissora municipal van sortir professionals com Llucià Ferrer, Jordi Armenteras, Ernest Codina, Agustí Danès, entre d'altres.
Informació extreta del web radiomanlleu.cat. Referències de la història de Ràdio Manlleu extretes del programa "Salvem el Coro", d’Eloi Rubio.