A Figueres, del 20 de març al 3 d'abril de 1960, la Junta Interparroquial d'Acció Catòlica va posar en marxa una petita emissora d'ona mitjana per recaptar fons per continuar les obres de construcció de la parròquia de la Immaculada i Sant Pau que havien començat l'any 1959 i havien quedat aturades. Donat l'èxit de la iniciativa, la Junta Interparroquial va promoure la creació d'una emissora estable. El Patronat de l'Emissora Diocesana de Ràdio a Figueres va posar en marxa Radio Popular de Figueras (EOP-82) el dia 22 de desembre de 1961. El Bisbe de la Diòcesi, José Cartañá, va fer la seva benedicció i inauguració en el local del Patronat de la Catequística de Figueres. Els estudis propis de l'emissora es van inaugurar el 28 d'abril de 1962, al carrer Sant Llàtzer.
Els primers anys Radio Popular de Figueras també s'identificava com Radio Interparroquial de Figueras. Va ser la segona emissora a Catalunya de la COPE.
Va iniciar el seu primer programa en català el dia 1 de novembre de 1965 amb "L'hora de Catalunya".
El 27 de juny de 1967 es van inaugurar uns nous equips emissors d'ona mitjana i es va posar en marxa la transmissió en FM. L'any 1992 Ràdio Popular de Figueres FM va passar a ser Cadena 100.
La Cadena de Ondas Populares Españolas té el seu origen en la Red de Emisoras Diocesanas de la Iglesia que es va crear l'11 de novembre de 1959, després de signar-se un acord entre el govern del general Franco i l'Església catòlica espanyola. Els responsables de Secretariats diocesans de cinema, ràdio i televisió dels bisbats espanyols havien decidit en la seva primera reunió que el nom de la xarxa d'emissores seria Red de Emisoras al Servicio de Dios (RES-DEI). El nom de les emissores seria el de Radio Popular més el nom de la localitat.
Es volia que en aquella xarxa s'agrupessin els centenars de petites emissores parroquials de l'Estat espanyol que emetien en ona mitjana. El desembre de 1964, degut al Plan Transitorio de Ondas Medias para la Radiodifusión, que obligava a una reorganització de l'espectre de l'ona mitjana per adequar-se a les freqüències assignades a l'espai europeu, una part d'aquelles emissores van haver de tancar. A Catalunya, van quedar en funcionament Ràdio Popular de Reus, Ràdio Popular de Lleida i Ràdio Popular de Figueres.
L'any 1971 la Red de Emisoras al Servicio de Dios va passar a dir-se Radio Popular S.A (RAPOSA), que l'any 1979 va passar a ser Cadena de Ondas Populares Españolas (COPE).
El 1979, després de la publicació del Plan Técnico de Radiodifusión, és quan totes les emissores existents van quedar incloses dins de la societat Radio Popular, propietat majoritàriament de la Conferència Episcopal Espanyola.
A finals de juliol del 2015 la COPE de Figueres que emetia pels 1269 kHz, la COPE Reus que emetia pels 1143 kHz i l'antiga COPE de Vilanova que emetia pels 1485 kHz -llogada a Vocento- van tancar les seves emissions per l'ona mitjana.