Els creadors d'aquesta emissora local del barri de Sants de Barcelona van ser Oleguer Forcades, Jordi Sunyer i Jordi Rubio quan tenien 13 o 14 anys. Tots estudiaven a l'escola Proa i van fer-hi un crèdit de síntesi dedicat als audiovisuals.
Sants 3 Ràdio va néixer el desembre de 1997 a la casa particular d'Oleguer Forcades. Des d'aquell pis es va transmetre durant un any. Les seves primeres emissions es realitzaven amb un emissor autoconstruït que no arribava més enllà de 250 metres. En un inici, la programació que es feia era únicament musical i d'humor. A mitjans del 1998, Sants 3 Ràdio augmenta la seva potència i adquireix un emissor de 8 watts Ariston. Aleshores entren a formar part de l'emissora nous col•laboradors i l'emissora comença a agafar un caire de barri dedicant-hi part de la seva programació.
El 1999, Sants 3 Ràdio aconsegueix un local propi gràcies a la Parròquia de Sant Medir i s'instal•la en dos pisos de l'antiga rectoria que ocupa actualment. Alhora, Sants 3 Ràdio passa a formar part del Secretariat d'entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta i del Centre Social de Sants. Sants 3 Ràdio es consolida com a ràdio local de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, els seus col•laboradors ja són una trentena.
L'any 2000, l'emissora es consolida i s'estableix una programació regular, s'actualitzen els estudis tècnicament, s'amplia la potència d'emissió i s'assoleix que Sants 3 Ràdio sigui l'emissora local del districte més escoltada.
L'abril de 2001, el departament de Radiodifusió de la Generalitat de Catalunya ordena el tancament de l'emissora amb tres dies d'antelació amb una multa, en cas de no complir-se, de 100 milions de pessetes i la confiscació dels equips. El motiu és que la freqüència per on sortia l'emissora des dels inicis (88.7 MHz) es volia atorgar a una emissora comercial. L'emissora tanca i inicia un litigi legal. Els veïns de Sants recullen més de 3500 signatures i més de 230 entitats envien el seu suport a Sants 3 Ràdio. Al mes d'agost de 2001, la Generalitat decideix concedir una freqüència per nou dies, perquè Sants 3 Ràdio pogués desenvolupar la seva programació de festa major, del 18 al 26 d'agost, per la freqüència de 90.1 MHz. Una freqüència que Sants 3 Ràdio tan sols va utilitzar durant 24 hores. Va decidir ocupar la freqüència 107.3 MHz i no deixar d'emetre el dia 26 d'agost. Pocs dies després, alguns veïns de Sants i els promotors de l'emissora van boicotejar un ple municipal del districte de Sants Montjuïc per queixar-se del poc suport que rebien per part dels partits polítics. A partir d'aquell moment, el departament de Radiodifusió i Sants 3 Ràdio van iniciar converses, amb la mediació d'alguns regidors de la ciutat i, finalment, es va arribar a un acord que permetia a Sants 3 Ràdio continuar emetent.
El març de 2003, la ràdio del grup TeleTaxi de Santa Coloma de Gramenet, amb una freqüència un punt per sobre de la de Sants 3 Ràdio, interfereix la seva recepció al barri. A partir del maig de 2003 va començar a emetre pels 103.2 MHz.
Sants 3 Ràdio formava part de la Federació de Ràdios Locals de Catalunya que, des de l'1 de juny de 2012, va passar a denominar-se Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya.