A Sant Sadurní d’Anoia, la primera ràdio en ona mitjana que va funcionar va ser a l’any 1948. Estava vinculada a la Falange i el seu impulsor va ser Pere Puignau Forns. L’experiència va durar poc.
Per la Festa Major de 1959 es va inaugura l’emissora parroquial en ona mitjana Ràdio Sant Sadurní, integrada a la Cadena de Ondas Populares Españolas (COPE). La intenció de la parròquia era utilitzar la ràdio per fer arribar l’acció parroquial a totes les llars de la vila a través dels aparells de ràdio. Els artífexs principals d’aquest projecte van ser el rector, mossèn Lluís Maria Vidal Bosch, i el vicari Salvador Sallent Vendrell, el tècnic Joan Freginals i Figueras “Jufre” i el director, Pere Puignau Forns, que ja des del 1948 havia intervingut a la ràdio local de la Falange.
L’emissora es va instal·lar a les golfes de la rectoria degudament habilitades. A més de les retransmissions de la santa missa i d’alguns oficis litúrgics excepcionals, destinats principalment als malalts i impedits, la programació, normalment en castellà i amb alguna excepció en català, incloïa la lectura de les notícies publicades als diaris del dia, les cròniques esportives de l’equip de futbol i dels dos d’hoquei sobre patins, música clàssica i sarsueles, humor i discs dedicats. Per a les programacions de migdia i de nit, comptava amb una colla de col·laboradors. Les locutores eren les germanes Leo i Pepi Jiménez Serra, també les dues germanes Irene i Delia Buján i Fernández, Paquita Amposta i Sans i Ana Maria Martí i Guerrero; els locutors, Pere Armengol i Galán, Francisco Seoane i González. Del control dels micròfons i dels tocadiscs se n’ocupaven indistintament Joan Freginals, Pere Viader i Guixà, Antonio Montserrat i Bardella, Lluís Guardiet i Castellví i Carles Querol i Rovira. La sintonia que obria i tancava les emissions era una marxa, composada l’any 1902 pel músic austríac Josef Wagner (no confondre amb el famós Richard Wagner, alemany i mort el 1883), que portava per títol “Sota la doble àguila”. Una de les emissions de més ressonància va ser la que es va promoure arran les tràgiques riuades al Vallès Occidental del dia 25 de setembre de 1962, quan immediatament s’organitzà a la parròquia una recollida solidària de matalassos, roba, queviures i diners per socórrer les famílies afectades. Aquesta emissora parroquial a meitat de de la dècada de 1960 va haver de tancar, perquè el Plan de Ordenación de Ondas Medias estipulava que només podria haver-hi una emissora per diòcesi en ona mitjana i la seva aplicació, va suposar la desaparició de l’emissora de Sant Sadurní d’Anoia.
L’emissora municipal de Sant Sadurní d’Anoia va començar les seves emissions en FM l’any 1985 en una primera etapa breu. Reprèn les emissions l'any 1997.
Al gener del 2012 Ràdio Sant Sadurní va començar a connectar amb COM Ràdio durant el matí, via satèl·lit.
A l’any 2023 la programació de Ràdio Sant Sadurní es basava en el programa “Penedès en Xarxa” -fet conjuntament amb Ràdio Vilafranca, Ràdio Olèrdola i Domenys Ràdio- , les transmissions d'hoquei patins i els plens municipals.
Ràdio Sant Sadurní té els seus estudis a l’Edifici de l’Índex, al carrer Pompeu Fabra de Sant Sadurní d’Anoia.
(Informació pròpia i l’extreta de “Relats i retrats dels seixanta (Sant Sadurní d’Anoia, 1960-1969)”, article escrit per Carles Querol Rovira i publicat per “Fires i Festes Sant Sadurní d’Anoia”, l’any 2017)