Ràdio RSK (inicialment Ràdio Ressaka) es va inaugurar el 27 d'abril de 1985 a la Plaça Santa Fe, amb un concert de sis hores, al Districte de Nou Barris de Barcelona. És una ràdio lliure.
La idea de la ràdio va sorgir a principis del 1985, arran de la iniciativa d'uns grups de joves dels barris de Torre Llobeta, Congrés i Sant Andreu, que van tenir la idea d'aprofitar l'anomenat "Projecte Jove" per muntar un taller de ràdio. Un cop finalitzat el taller i fent ús de l'estructura creada, un col·lectiu de joves van començar a tirar endavant el projecte de crear una ràdio lliure, Ràdio Ressaka.
El Ministeri de Telecomunicacions va ordenar el tancament de la ràdio. Els promotors acorden amb joves del barri de Porta emetre des del local de "Canal-8" i surt una fusió de tots dos mitjans aplegats sota el nom de "Radio Canal-8 FM". Aquesta nova etapa de la ràdio ve marcada per un augment de potència, millora de qualitat i més audiència; però les diferències sobre el concepte de ràdio entre els dos col·lectius provoquen el trencament.
Els membres de Ràdio Ressaka tornen a Torre Llobeta i l'emissora passa a dir-se RSK. Després d'uns mesos de preparatius tècnics es reprenen les emissions, en prova, a finals de 1987. Paral·lelament, es va crear el Taller Jove d'Informació Urbana (TJIU), una denominació legal per poder mantenir RSK dins del dial. El nou projecte RSK es va presentar el 16 de juliol de 1988. Segons els seus promotors: "El seu sorgiment no era un objectiu en si mateix sinó un mitjà de denúncia i lluita que afavorís la democratització de la comunicació i ajudés a posar fi a la mercantilització de la cultura".
A la dècada de 1990, RSK es va fusionar amb Ràdio Frenopàtic, una ràdio lliure de Nou Barris. En aquesta curta etapa la ràdio va passar a denominar-se Ràdio RSK-Frenopàtic.
El març de 1997, RSK es va traslladar al Centre Cívic Can Basté. És una de les èpoques més actives de RSK, que participa i promou la cultura popular a través de festes veïnals, concerts al carrer o a Les Basses, promou grups musicals, accions prookupació, etc. En un moment donat, els Mossos d'Esquadra es presenten amb una denúncia i precinten el local, obligant a parar les emissions al·legant que la ràdio produïa interferències a l'Aeroport de Barcelona.
Després d'un petit temps de silenci RSK torna a emetre.
L'any 2007, la ràdio rep el suport de l'Assemblea de Resistència Activa de Nou Barris (Ara9b), que agafa RSK com un dels seus objectius de lluita popular.
L'any 2006 comença a funcionar el projecte autogestionat El Generador, coordinat per Can Basté i Ràdio RSK, que pretén donar un lloc físic a grups de música, dansa, teatre i altres espectacles de petit format, per tal de donar-se a conèixer. En aquest espai poden mostrar les seves creacions i espectacles.
El desembre del 2010 es va tornar a reconstituir la Coordinadora de Radios Lliures de Catalunya per tal de lluitar per al seu dret a existir. Agrupava a Ràdio Bronka, Contrabanda, Ràdio Pica, Ràdio Linea IV, Ràdio Bala (Manresa) i RSK.
L'any 2023, RSK continuava activa en el dial d'FM i per Internet.