Entre 1952 i 1957, en ona mitjana, va funcionar l'emissora parroquial Ràdio Taradell durant els caps de setmana i dates de festivitat religiosa. Va ser una iniciativa de Domènec Vilaró, Lluís Vivet i Josep Pladevall. El petit estudi, amb un sol micròfon i dos tocadiscos, estava instal·lat a un local de la rectoria. Des d'allà, Ràdio Taradell es va convertir en una de les primeres emissores de tot el país que va tenir un espai en català, juntament amb Ràdio Girona i el programa de sardanes de Francina Boris. El programa era religiós, "La veu de la parròquia", i s'emetia els diumenges al migdia, després de la retransmissió de l'ofici. El presentaven els Joves d'Acció Catòlica. Es va poder escoltar des de l'estiu del 1953. Donat que la ràdio va durar ben poc, va començar el diumenge 23 de novembre del 1952 i va acabar el diumenge 28 d'agost del 1955.
El 5 de març de 1983 van començar les emissions en proves a l'FM de Ràdio Taradell, emissora municipal, que es va inaugurar oficialment el 23 d'abril, Sant Jordi, a la 1 del migdia. La ràdio estava situada a la tercera planta de la Torre del Tint.
L'any 1984 es tira endavant una iniciativa pionera a Osona. Les emissores municipals es reuneixen sota el nom de Xarxa d'Emissores Municipals d'Osona. Ràdio Taradell, Ràdio Pista dels Hostalets de Balenyà, Ràdio Manlleu, Ràdio Ona Juvenil de Torelló i Ràdio Voltregà fan un programa conjunt amb motiu de les eleccions catalanes del 29 d'abril de 1984. Més endavant, emetrien, setmanalment, "L'informatiu en xarxa".
La tardor de 1985, Ràdio Taradell va començar a emetre cada dia, a partir de les 8 del matí, en connexió amb RAC 105. L'any 1988, Ràdio Taradell va rebre la primera denúncia per part d'una emissora privada de la comarca d'Osona per aquest fet.
L'any 1987 es van inaugurar els estudis a la segona planta de la Casa de la Vila.
L'any 1991, la Generalitat atorga la freqüència a Ràdio Taradell, que és la primera emissora municipal de la comarca d'Osona que és legalitzada.
L'any 1993, algunes hores de Ràdio Taradell comencen a connectar-se amb Flash FM, perquè RAC 105 ja arribava amb potència a Osona. Pel que fa a la programació pròpia, es va ampliar des de les 9 del matí fins a les 12 de la nit. Fins llavors, només es feien programes propis durant tot el dia els caps de setmana.
L'any 2000, Ràdio Taradell, coincidint amb la festa major d'hivern del 20 de gener, va inaugurar les noves instal·lacions al Centre Cultural Costa i Font.
Aquell any, Ràdio Taradell va començar a connectar amb RAC1, aprofitant que a la comarca no arribava bé i amb l'afegit que a la franja del matí començava el programa "L'hora del pati", conduït per Albert Om, nascut a Taradell.
Ràdio Taradell va començar a distribuir la seva programació per Internet l'any 2003.
El 2011, comença una nova iniciativa. L'escola Les Pinediques impulsen el programa "L'esquitx". L'enregistren a l'escola els alumnes i s'emet per Ràdio Taradell.
L'any 2013, Ràdio Taradell s'adhereix a La Xarxa, que engloba la Federació de Ràdios Locals, de la qual l'emissora taradellenca ja en formava part. Amb aquesta adhesió, comença a emetre els butlletins informatius de La Xarxa i emet també programes d'altres emissores locals de Catalunya distribuïts a través d'aquesta plataforma.
El maig del 2021, Ràdio Taradell obté la concessió definitiva per part del Govern per emetre en FM trenta-vuit anys després de començar les seves emissions.
En aquesta emissora van començar alguns professionals de la ràdio com l'Albert Om (RAC1), la Mireia Garolera (RAC1), l'Ernest Codina (Flaix FM i RAC105), etc.