Ràdio 90 s'anomena així, perquè l'any 1990, a Olot, un grup d'amics que havien tingut diferents intervencions a Ràdio La Vall i Ràdio Les Preses van començar el projecte per crear una emissora musical que satisfés els seus desitjos. Xevi Baca va ser un dels impulsors d'aquesta iniciativa radiofònica. El 17 de juliol de 1993 van començar les emissions, cobrint la zona central de la Garrotxa, Olot i rodalia. Els estudis estaven al mas Puiggrós, al nucli de Batet de la Serra d'Olot. L'any 1997, els promotors van rebre una multa de la Generalitat i van tancar les emissions. Després de recollir signatures i reformular el projecte, per incloure en la programació espais d'entitats cíviques de la Garrotxa i adoptar un model assembleari, Ràdio 90 va reprendre les emissions. El 30 de gener de 2000, a les Jornades Culturals Llibertàries, celebrades al Museu Comarcal d'Olot, els responsables de Ràdio 90 van presentar la seva activitat radiofònica, dins del moviment de ràdios lliures.
El mes de setembre de 2009, Ràdio 90 va deixar d'emetre un temps. Els seus col·laboradors es van plantejar quin havia de ser el model futur d'una ràdio sense afany de lucre i que funcionava mitjançant la col·laboració voluntària d'una trentena de persones i de les quotes que pagaven. Es va deixar l'organització assembleària i es va passar una gestió de la ràdio feta per un grup de persones. Ràdio 90 va reprendre les emissions l'any 2010.
Segons expressen al seu web (any 2023): "El primer de tot és el plantejament associatiu, desinteressat i respectuós amb els que professionalment es dediquen a fer tasques similars, el que provoca la total inexistència de publicitat a la nostra sintonia. Per tant, som una emissora sense afany de lucre i autofinançada per tots els col·laboradors. Tampoc pretenem fer res semblant al que es pot trobar al dial de l'FM i sí potenciar música, grups i experiències que habitualment no tenen un espai en aquest mitjà de comunicació".