La fórmula musical Kiss FM va sorgir el 13 d’abril de 2002, gràcies a l’acord entre Onda Cero Radio, aleshores propietat de Telefónica, i l’empresari asturià Blas Herrero, propietari de la marca Kiss i de diverses freqüències d’FM. L’acord preveia que les dues emissores poguessin abastar tot l’Estat espanyol en FM.
A Catalunya no es podia escoltar Kiss FM, per la qual cosa Onda Cero Radio havia de fer-ho possible. Luis del Olmo, propietari d’Ona Rambla, tenia un acord d’associació a Catalunya amb Onda Cero Radio per emetre part de la seva programació. A Barcelona, la freqüència de 94.9, on havia transmès Radio España-Catalunya, des del 27 de setembre de 2001, estava ocupada per Onda Cero Barcelona, donat que a l’any 2001 Onda Cero Radio (Uniprex) s’havia fet amb Radio España. El 9 de setembre de 2002, en aquella freqüència va començar a emetre Kiss FM. Sembla que a Luis del Olmo que sortís Kiss FM al dial de Barcelona no li acabava d’agradar, perquè suposava una nova oferta en el dial i que a Blas Herrero l’acord amb Ona Cero Radio tampoc li satisfeia del tot, i això va portar a que, el 7 d’octubre de 2002, Blas Herrero creés una radiofórmula només per Catalunya, semblant a Kiss FM, amb el nom de Hit Radio, però gestionada per persones properes a Luis del Olmo i amb els equips tècnics ubicats a Onda Rambla. Aquella emissora, el 25 d’octubre de 2002 va passar a identificar-se com Hit Radio i inicialment només programava música de forma automatitzada. Des de l’11 de novembre de 2002, Hit Radio va iniciar la programació regular amb emissores a Barcelona, Girona, Lleida, Reus i Mequinença.
Hit Radio va durar menys de dos anys, fins l’agost de 2004, quan Luis del Olmo va deixar Onda Cero Radio per crear la cadena Punto Radio junt al grup Vocento. Les freqüències que feia servir Hit Radio a Catalunya van passar a transmetre la programació d’Onda Cero. El 6 de setembre de 2004 van començar les emissions de Punto Radio. Onda Rambla, que encara tenia un contracte de vinculació amb Onda Cero, va començar a emetre la programació de Punto Radio a partir del 18 d'octubre de 2004. I
Anys després el Grupo Kiss Media, de Blas Herrero, recuperaria la marca “Hit” per posar en marxa la segona emissora musical del grup a tot l’Estat espanyol, Hit FM. La seva primera emissió es va fer el 13 d’abril de 2010.
Kiss FM va retornar al dial català el novembre de 2003. A Catalunya, el 14 de novembre de 2003, es va signar un conveni entre la Secretaria de Comunicació del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, governada per Convergència i Unió, i l’Associació Catalana de Radiodifusió Privada. L’objectiu formal era establir els mecanismes de concertació entre la Secretaria de Comunicació i les emissores que formaven part d’aquella associació per dur a terme proves pilot per analitzar el comportament real de noves freqüències encara no planificades, de manera temporal i sense el títol habilitant legalment necessari. La prova pilot es va allargar cinc anys. Tal com es recollia en
el conveni: «La participació d’una empresa emissora en la prova pilot no li atorgarà cap mena de dret en el concurs que es convoqui per atorgar les concessions de les freqüències […] objecte de la prova». Emparant-se en aquest pla pilot, però sense el vistiplau de la Generalitat, Kiss FM va retornar al dial català el 17 novembre de 2003, des de les instal·lacions de Retevisión. En aquell moment, a més de Barcelona emeteia des de Girona, Lleida i Tarragona. L’Associació Catalana de Ràdio Privada ho va denunciar. Poc després va deixar d’emetre a Barcelona des de la instal·lació de Retevisión i el 31 de desembre de 2003 va passar a transmetre des de les instal·lacions de Medialatina canviant lleugerament la freqüència. També va canviar de freqüència a Girona. Els mesos de maig i juny de 2004 la Generalitat va clausurar tots els quatre centres emissors de Kiss FM a Catalunya.
El 28 de desembre de 2006 Blas Herrero (Radio Blanca) va comprar el 76% de Ràdio Club Terrassa, propietària de Ràdio Terrassa, associada a la cadena SER, i Ràdio Club 25. Aquella operació va permetre a Kiss FM tornar a emetre a Catalunya. El juliol de 2007 Kiss FM tornava a escoltar-se a Catalunya a través de tres dials: 95.5 Barcelona (antiga Radio Club 25), 95.6 Costa Brava i 90.6 Sitges. A l’estiu de 2007 l’emissora en ona mitjana de Ràdio Terrassa va passar a ser Kiss FM.
El dia 26 d’abril de 2008 Kiss FM va inaugurar els seus nous estudis a Barcelona, situats al carrer d’Aragó, on s’ubicava l’antiga seu d’Ona Catalana, i temporalment la de Ràdio Nacional d’Espanya a Barcelona.
El mes de juliol de l’any 2006, el Consell de Ministres va acordar cedir la concessió del servei públic de radiodifusió sonora digital terrestre (TDT) de Quiero TV a CRB Digital de Radio Blanca (Kiss FM). Això li va permetre crear Kiss TV.
(Informació pròpia i l’aportada per Luis Segarra de “Guía de la radio”)