Cap a l’any 1982 va sorgir a Vilafant Ràdio Camp dels Enginyers, una iniciativa d’un veí de la urbanització Camp dels Enginyers, Antoni Vilches. Ell era el propietari del Frankfurt Duran del carrer Sant Pau de Figueres i era radioaficionat. Volia radiar música, en estèreo, des de casa seva per a la comarca i la ciutat de Figueres i així tenir una programació musical per ambientar el local del frankfurt. A la seva casa del Camp dels Enginyers de Vilafant va muntar l’emissor d’FM amb un Sales Kit. Transmetia de forma irregular.
Després, juntament amb el pintor Joan García, també veí del Camp dels Enginyers, i Josep Carrillo, promotor de la urbanització del Camp dels Enginyers, van decidir comprar uns equips més competents a una empresa barcelonina i instal·lar-los en una casa de Josep Carrillo. Era un edifici situat al carrer Xaloc número 1 del Camp dels Enginyers que tenia les oficines de venda de la promotora al pis de sota i a dalt hi col·locaren els equips. A l’estiu del 1983 la ràdio s’activà amb una programació més regular a partir del migdia. Tots els seus locutors hi treballaven sense ànim de lucre per tant eren col·laboradors, entre els quals hi havia Antoni Guerrero, que anys després va ser director de l’emissora. La programació era fonamentalment musical amb diferents estils. Les notícies s’extreien dels diaris i es feien uns breus informatius.. A l’any 1985, a causa d’una forta nevada que va causar desperfectes en aquell local, la ràdio va passar a tenir relació amb l’Ajuntament de Vilafant, tot i ser encara una emissora del Tercer Sector. Aleshores va adoptar el nom de Ràdio Vilafant.
El mes de març de 1986 el Gabinet de Radiodifusió i Televisió de la Generalitat va obrir un expedient sancionador a Ràdio Vilafant. El mes de setembre de 1986 Ràdio Vilafant va decidir suspendre les seves emissions abans de ser clausurada. Malgrat anomenar-se emissora municipal, no existia cap acord oficial de l'Ajuntament de Vilafant, motiu pel qual la Generalitat va decidir procedir al seu tancament. Llavors va haver-hi una desavinença entre els promotors i l’Ajuntament, per la qual cosa el consistori va retirar el tracte i els contractes que tenia amb els particulars i es va decidir per part de l’ajuntament muntar la seva emissora municipal. El mes de novembre de 1986 Ràdio Vilafant va reprendre les emissions a l’espera que aparegués la normativa reguladora de les ràdios municipals.
Fins l’any 1986 els estudis van estar al carrer Xaloc. Després van estar al carrer Olot número 27, en un local municipal buit que havia estat una mena de col·legi. Durant uns deu anys, aproximadament, la seu de Ràdio Vilafant va estar allà. L’any 1996 es van construir els estudis del carrer Figueres número 5.
(Font: contingut propi i informació extreta del web de Ràdio Vilafant)