Ràdio Santa Coloma
Emissora municipal de Santa Coloma de Farners. Va començar a funcionar, en període de proves, el 21 de setembre de l'any 1983. Va sorgir per iniciativa totalment particular d'un grup de joves de la localitat. Inicialment, s'oferia una fórmula musical i dos informatius diaris. L'estrena de l'emissora es va fer el dia 1 de gener de 1984, amb la primera programació. Aleshores, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners hi destinava una subvenció anual, la qual cosa implicava l'existència d'una comissió de seguiment, integrada per quatre regidors i l'alcalde.
El mes de juliol de 1986, Ràdio Santa Coloma va patir un robatori a les seves instal·lacions, però va continuar amb la programació, que era feta, de manera desinteressada, per joves de la vila, la majoria dels quals eren estudiants.
El mes d'octubre del 1989, Ràdio Santa Coloma es va tancar per ordre judicial del jutjat número 2 de Santa Coloma de Farners. L'Ajuntament va pagar, a començament de gener de 1990, unes
450.000 pessetes que reclamava la Societat General d'Autors Espanyols (SGAE) per la denúncia presentada el mes de setembre del 1989. Ràdio Santa Coloma va reprendre les emissions, en proves, el dia 23 d'abril de 1990. La nova programació es va estrenar el dia 2 de maig i el dia a 18 de maig es va fer una festa d'inauguració i reobertura de la ràdio a la sala del Díngo. El tinent d'alcalde, Josep Maria Puig, en unes declaracions fetes en el número del mes de març
de la revista local "Ressò", manifestava: «Volem que sigui una emissora municipal, i que no es facin solament programes musicals. Caldria formar un patronat a l'emissora perquè hi hagués un consell directiu plural, amb la presència de totes les forces polítiques colomenques».
Donada l'audiència supracomarcal que tenia l'emissora i per intentar obtenir més ingressos publicitaris, cap a l'any 1994, David Salamaña va suggerir el canvi de nom de Ràdio Santa Coloma pel de La Radioactivitat. Passats uns set anys, cap a l'any 2001, es va unir a La Radioactivitat l'emissora municipal de Vilablareix, al Gironès. Allà s'hi van obrir els nous estudis de l'emissora. Durant els últims dos anys de vida de Radioactivitat s'hi va afegir l'emissora municipal de Sant Cebrià de Vallalta, al Maresme. La connexió entre les emissores es feia per Internet. Les tres ràdios feien desconnexions per donar informació local de tipus cultural.
El 14 de juny de 2004, el grup d'Iniciativa per Catalunya Verds de Santa Coloma de Farners va presentar una moció en el ple municipal per debatre el funcionament de l'emissora municipal, que en aquell moment es deia Radioactivitat. Segons el grup polític, l'emissora, tot i repercutir les despeses a l'Ajuntament, no actuava de forma municipalista. La moció del grup volia recuperar el nom de Ràdio Santa Coloma i que la programació respongués als interessos dels diferents colomencs.
El febrer de 2010, l'Associació Catalana de Ràdio va denunciar Ràdio Santa Coloma per usar il·legalment la freqüència municipal, juntament amb altres emissores gironines. Denunciava que una empresa privada explotés les freqüències municipals. La seva denúncia va ser tramitada al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i posteriorment, el Ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners del mes de març va aprovar per unanimitat suspendre, temporalment, l'activitat de Ràdio Santa Coloma fins que no es redefinís les seves funcions. El mes de maig encara encara emetia.
Quan el projecte La Radioactivitat es va acabar, l'emissora de Santa Coloma de Farners connectava amb COM Ràdio fins que aquesta va desaparèixer.
El novembre de 2020, la Regidoria de Participació Ciutadana de Santa Coloma de Farners anunciava que estava treballant en la reobertura de Ràdio Santa Coloma. "Donar veu a la ciutadania és una de les màximes expressions de participació ciutadana i transparència a les quals pot aspirar un municipi. Ha d'esdevenir un estri importantíssim per a l'Ajuntament amb la finalitat de mantenir la comunicació permanent amb la ciutadania (...) Les noves tecnologies com el pòdcast o l'streaming ens permeten avui una nova manera d'apropar la ràdio als colomencs/ques. Aquesta emissió per internet serà la primera opció a l'hora d'iniciar aquesta activitat. En primer lloc, a causa del seu baix cost econòmic i a la seva facilitat d'integració amb qualsevol dispositiu mòbil o informàtic. La segona fase, que demana una major inversió econòmica en el restabliment i reparació de les infraestructures, seria l'emissió via ones FM, ja que l'Ajuntament disposa d'una reserva en la freqüència 91,6Mhz. En qualsevol dels casos, però, aquest projecte no serà mai possible sense la intervenció del voluntariat: persones disposades a sacrificar un preuat temps personal per a dedicar-los altruistament en benefici de la comunitat".