Ràdio Associació de Catalunya, Societat Cooperativa

Títol

Ràdio Associació de Catalunya, Societat Cooperativa

Titularitat

Privada local

Descripció

Propaganda de "L'Instant" i programació del dia de l'emissora

Presentador

Data d'emissió

1936

Banda

OM

Localitat

Barcelona

Comarca

Barcelonès

Durada Enregistrament

00:23

Idioma

Català

Notes

El diari "L'Instant", «diari de la nit», va ser un diari vespertí que va aparèixer a Barcelona el gener de 1935 com a substitut del diari "La Veu del vespre", lligat al partit de la Lliga Catalana i el seu diari "La Veu de Catalunya". Va ser el primer i únic diari català que va agermanar premsa i ràdio. Després del cop d'estat franquista, "L'Instant" va ser confiscat i va desaparèixer el desembre del 1936, (Font: Viquipèdia)

Ràdio Associació va assumir una funció de Servei de Socors, contactes de milicians, des de l’octubre del 1936. S’emeten programes especials, com «L’hora dels catalans absents de la pàtria» (aquests dos mots finals afegits el 1937 a mà a la plantilla impresa de la programació). (Font: "Guerra i informació radiofònica. La programació de Ràdio Barcelona durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939)" escrit per Josep M. Figueres i Artigues. Publicat a Treballs de Comunicació [Societat Catalana de Comunicació] Núm. 19 (setembre 2005), p. 113-160.

Extret del programa "Moments"de TVE a Catalunya. Episodi "La ràdio a Catalunya", emès el 28 d'abril de 2013

Col·laborador/a

Niqui, Cinto

Any

Citació

Ràdio Associació de Catalunya, Societat Cooperativa. Arxiu Sonor de la Ràdio a Catalunya, consulta July 25, 2024, https://arxiuradio.uab.cat/items/show/6124

Geolocalització